dinsdag 16 januari 2018

Verkiezing Gouden Radioring van start

De verkiezing van de belangrijkste radioprijs van Nederland, de AVRO Gouden RadioRing, gaat weer van start. De Ring van 2011 is extra bijzonder, omdat deze voor het eerst los van de Televizier-Ring wordt uitgereikt. De publieksprijzen voor de radio krijgen een eigen feestelijk RadioGala.

Op radioring.avro.nl kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete radio-programma, presentator en presentatrice. De stembussen zijn geopend van 18 oktober 15.00 uur tot maandag 7 november 15.00 uur. De prijzen worden op 1 december uitgereikt tijdens het RadioGala van het Jaar.

Net als vorig jaar worden tijdens dit RadioGala niet alleen de drie publieksprijzen voor radio uitgereikt. Ook de drie belangrijkste juryprijzen van het jaar maken weer onderdeel uit van dit radiofestijn. De Marconi Awards voor Beste Zender, Aanstormend Talent en de Marconi Oeuvre Award worden ook op deze avond uitgedeeld.

Vorig jaar won Giel! (VARA, 3FM) na vier keer misgrijpen eindelijk de AVRO Gouden RadioRing. Claudia de Breij (VARA, 3FM) en Edwin Evers van Radio 538 werden uitgeroepen tot radio-persoonlijkheden van het jaar en kregen beiden een Zilveren RadioSter.

De Marconi prijzen waren voor Aanstormend Talent Mattie Valk van Q-Music. Beste zender werd 3FM. En Jeroen van Inkel kreeg uit handen van zijn oud-mentor Lex Harding de Marconi Oeuvre Award uitgereikt. Alle winnaars worden bekendgemaakt op donderdag 1 december. De AVRO zendt het RadioGala van het Jaar ’s avonds uit via Radio 2. Exacte tijden worden nog bekend gemaakt.

Bron: AVRO

Bericht delen