dinsdag 16 januari 2018

V-Ventures biedt niet op FM frequentie

V-Ventures, de mediaorganisatie van Vereniging Veronica, heeft besloten niet te bieden op de vrije FM frequentie van kavel A7 voor commerciële radio. De overheid wilde voor 10 juni weten of partijen interesse hadden.

V-Ventures overwoog een radiofrequentie op de FM verwerven voor Kink en zo haar prominente en innovatieve rol in het Nederlandse medialandschap een additioneel platform te bieden. Sinds twee weken zijn alle gegevens die hier van belang voor zijn door de overheid bekend gemaakt en had V-Ventures de gelegenheid een volledige analyse te maken.

Voor het radiokavel dat interessant zou zijn voor Kink is door het SEO in opdracht van de overheid een jaarlijkse licentiebijdrage berekend. Het licentiebedrag voor dat kavel zou neerkomen op € 17,5 miljoen voor een periode van zes jaar. Bovendien zou een eenmalig financieel bod moeten worden uitgebracht. Naast deze hoge licentiebijdrage en eenmalig bod is het economisch exploitatierisico, in de snel consoliderende Nederlandse mediamarkt, buitengewoon hoog. Daarom is besloten niet te bieden op deze vrije FM-frequentie.

Bron: V-Ventures

Bericht delen