Tv-programma Niet Alleen krijgt vervolg op NPO Radio 5
woensdag 30 december 2020

Tv-programma Niet Alleen krijgt vervolg op NPO Radio 5

Henk van Steeg is vanaf januari te horen in het nieuwe EO-radioprogramma Niet Alleen. Elke zondagavond deelt hij hoopvolle initiatieven, ontroerende verhalen en regelt hij creatieve verrassingen.

“Met het programma willen we laten zien waartoe we in staat zijn als we ergens met elkaar de schouders onder zetten.” De eerste aflevering van Niet Alleen is op zondag 3 januari van 18.00 tot 20.00 uur te beluisteren op NPO Radio 5.

“Als je dagelijks het nieuws volgt, zou je er depressief van kunnen worden, omdat je er domweg nauwelijks iets aan kan doen”, vertelt Van Steeg. “Maar wat als we nu eens aandacht gaan besteden aan de dingen die we juist wél kunnen doen. Bijvoorbeeld bij eenzaamheid. Daar kun je al iets aan doen door een klein gebaar: een lief kaartje door de bus, een belletje of een iemand uitnodigen voor een kop thee of koffie met een lekker stuk appelgebak. Dáár gaat dit programma over.”

Lokale initiatieven
Het EO-radioprogramma richt zich op een breed publiek: van muziekliefhebbers, mensen verlegen om hulp tot mensen die hulp willen bieden en mensen die van hoopvolle verhalen houden. “Voor mensen die hulp nodig hebben, is Niet Alleen een manier om het netwerk te vergroten dat door corona misschien nog kleiner is geworden”, zegt Van Steeg. “We vertellen verhalen van hulpvragers en hulpgevers en brengen uiteenlopende lokale initiatieven onder de aandacht.”

#Nietalleen
Het platform #Nietalleen werd vlak na het uitbreken van de coronacrisis gelanceerd. Met #Nietalleen worden al maanden talloze lokale hulpinitiatieven aan hulpvragers verbonden. Het platform wordt gecoördineerd door de EO en de Protestantse Kerk in Nederland, in samenwerking met een groot netwerk van landelijke partners. De samenwerkende organisaties matchen de hulpvraag met het hulpaanbod.

In het tv-programma Niet Alleen deelden Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart bemoedigende initiatieven die in deze bijzondere tijd ontstaan. Het platform is te bereiken via nietalleen.nl.

Bron: EO/BM

Bericht delen