dinsdag 16 januari 2018

Tuhuteru wil meer budget van de NPO voor FunX

Rocky Tuhuteru gaat proberen meer budget van de NPO te krijgen. Hij is deze week begonnen als interim directeur van FunX. Hij volgt de opgestapte directeur Willem Stegeman op.

Eén van de taken van Tuhuteru wordt het uitzoeken hoe FunX het beste met de NPO kan samenwerken. In NRC Handelsblad zegt hij: “Het was al bekend dat de subsidies zouden opdrogen. Alleen de Nederlandse Publieke Omroep ziet nog het belang van FunX in. Mijn hoofdopdracht is kijken hoe we de samenwerking kunnen voortzetten. Het bestuur heeft een half jaar uitgetrokken om te bepalen hoe we straks nog radio kunnen maken.”

Door het wegvallen van verschillende subsidies moet het station goedkoper gaan werken. “De NPO is goed voor twee miljoen euro, een derde van ons budget. Ik ga onderhandelen met Jan Westerhof of zij meer kunnen bijdragen en ik wil kijken of de wethouders van de vier grote steden hun besluit willen herzien.”

Tuhuteru vindt dat FunX moet blijven omdat de zender doelgroepen bereikt die andere niet kunnen bedienen. “Ik vind dat de zender bestaansrecht heeft. Andere zenders wisten de jonge stedeling niet te bereiken. FunX heeft na acht jaar bewezen dat wel te kunnen.”

Bron: Radiofreak/Broadcast Magazine

Bericht delen