Top 40 Awards keren terug met grote studioshow
vrijdag 24 december 2021

Top 40 Awards keren terug met grote studioshow

Op 10 januari reikt Domien Verschuuren de Top 40 Awards uit aan de beste artiesten en nummers van 2021 tijdens een grote studioshow met optredens van onder anderen Chef’Special, Suzan & Freek en Meau.

Tijdens de liveshow in Studio 21 worden de best scorende artiesten en nummers in de Top 40 van het afgelopen jaar bekroond met een award. Er zijn acht awards te vergeven, waaronder een publieksprijs voor de Best Live Act. De show wordt gestreamd op Qmusic.nl en in de Qmusic app.

Alle categorieën zijn: Beste artiest (nationaal), Beste artiest (internationaal), Beste nieuwkomer (nationaal), Beste nieuwkomer (internationaal), Grootste hit (nationaal), Grootste hit (internationaal), Beste Nederlandse Alarmschijf en Beste live act (publieksprijs).

Puntentelling
De Top 40 wordt sinds 1965 samengesteld door de Stichting Nederlandse Top 40. Op basis van airplay, streaming en trends in social media wordt bepaalt hoe hoog een track in de Top 40 komt. Hoe hoger en hoe langer een nummer in de hitlijst staat, hoe meer punten deze krijgt. De Top 40 Awards worden uitgereikt aan de nummers met de meeste punten. Op de publieksprijs kunnen luisteraars stemmen via Qmusic.nl en in de Qmusic app.

Bron: Qmusic/BM

Bericht delen