dinsdag 16 januari 2018

Tom de Ridder verdwijnt voorgoed van de radio

Tom de Ridder, van de radioreclame voor MKB-Brandstof, heeft goed nieuws voor veel luisteraars: hij stopt ermee. “Regelmatig ergerden mensen zich groen en geel”, zegt de stemacteur achter Tom. Zijn personage wekte veel irritatie bij luisteraars omdat zijn spotjes voor tankpasjes enorm vaak werden uitgezonden.

“Het grappige was; hoe meer er werd geklaagd, hoe meer er van die pasjes werden verkocht”, zegt de acteur. “Dat verbaasde mij. Ik had het tegenovergestelde verwacht”.

Begin 2016 was Tom de Ridder in luttele weken meer dan 16.000 keer te horen op de zenders van de NPO. Dat ging zelfs Ster, verantwoordelijk voor de reclame op publieke zenders, te ver. “Ik kreeg al die gefrustreerde luisteraars over me heen”, stelt Lara Rense, presentator van Nieuws en Co. “Die waren het écht zat. Het was niet grappig meer.”

MKB-Brandstof neemt wel afscheid van de stem van Tom de Ridder, maar niet helemaal van de man zelf. Het bedrijf gaat namelijk Tom heten, naar de man die hen groot heeft gemaakt. De radioreclames hebben MKB-Brandstof namelijk 50.000 leden opgeleverd.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen