Tineke de Nooij weer terug op de radio
zaterdag 13 augustus 2022

Tineke de Nooij weer terug op de radio

Het 81-jarige radio-icoon Tineke de Nooij is vanaf dit weekend iedere zaterdag- en zondagavond weer met een eigen programma op Radio Veronica te horen.

Vanwege het tijdstip, van 23.00 uur tot 00.00 uur, worden de uitzendingen van tevoren opgenomen. Op zaterdag besteedt De Nooij vooral aandacht aan Nederlandse popmuzikanten, zondag is “eigenlijk van alles”, vertelt ze. In de eerste uitzending koos ze bijvoorbeeld voor het nummer The Right Thing van Lo van Gorp. “Dat is een van de beste zangers van Nederland”, aldus De Nooij.

De Nooij nam eigenlijk in januari afscheid op de radio in een extra lange uitzending van haar TinekeShow voor Omroep MAX op NPO Radio 5. Maar in juni vertelde ze tijdens een speciale thema-uitzending op Veronica dat ze zich verveelde. Zendermanager Rob Stenders, die ook bij de uitzending aanwezig was, bood haar direct zendtijd aan.

Zodoende is De Nooij weer terug bij haar roots. In 1962 maakte ze vanaf het Radio Veronica-schip haar debuut als presentator van het dagelijkse programma Koffietijd. “Het is pure nostalgie als ik dat logo zie. En om nou op m’n oude dag toch weer te eindigen met een foto onder dat logo, dat is wel leuk.”

De eerste vrouwelijke radio-dj van Nederland vindt het heerlijk dat ze weer een paar uur per week radio kan maken. “Het brengt weer een beetje reuring in de tent. Dat heb ik absoluut gemist”, zegt ze. “Het contact met collega’s, iets leuks met z’n allen ondernemen. Een leuke uitzending maken, daar heb je toch een paar mensen voor nodig. Ik wil gewoon de mensen om me heen die ook radio maken.”

Bron: RTL Boulevard/BM

Bericht delen