dinsdag 16 januari 2018

Tineke de Nooij terug op Veronicaschip

Precies 40 jaar na het einde van de legendarische zeezenders, zoals Radio Veronica en Radio Noordzee, keert Tineke de Nooij terug op het Veronicaschip. In de week van 25 tot en met 29 augustus zal zij vanaf De Norderney uitzenden met het programma TinekeShow op Radio 5 Nostalgia.

Op zondag 31 augustus presenteert ze samen met Govert van Brakel het Radio 1 programma De Perstribune van Omroep MAX, dat ook geheel in het teken staat van de zeezenders.

Tineke ontvangt in TinekeShow dj’s van de zeezenders Mi Amigo, Radio Caroline, Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal. Zo zullen onder andere Ruud Hendriks, Bart van Leeuwen, Ad Roland, Will Luikinga en Ferry Maat aanschuiven. Op zondag 31 augustus is oud-Veronica coryfee Lex Harding in De Perstribune de speciale gast.

Natuurlijk ontbreekt de muziek uit de jaren ’60 en ’70 niet, ook zijn vele fragmenten van de verschillende zeezenders te horen. Luisteraars kunnen deze uitzendingen vanaf het originele Veronica-zendschip De Norderney in de Amsterdamse NDSM-haven gratis bijwonen.

Bron: Omroep MAX

 

Bericht delen