dinsdag 16 januari 2018

Tineke de Nooij ontvangt eerste Tineke Trofee

Woensdag ontving Tineke de Nooij de allereerste Tineke Trofee uit handen van Jan Slagter. De Nooij werd verrast in het eerste uur van haar eigen radioprogramma TinekeShow op NPO Radio 5. De 75 jaar geworden radiopresentatrice kreeg de trofee onder andere vanwege haar enorme inzet voor de maatschappij.

De prijs is in het leven geroepen voor vijftigplussers die zich nog steeds met hart en ziel inzetten voor medemens of de samenleving, op wat voor manier dan ook. Vanaf heden wordt de Tineke Trofee elk jaar rond de verjaardag van De Nooij uitgereikt.

Ze speelde een belangrijke rol in de emancipatie van vrouwen op de radio. Ze was één van de eerste vrouwelijke radio-deejays. Daarbij zette ze zich veelvoudig in voor kwetsbare mensen in binnen- en buitenland. Jan Slagter noemde haar bij de uitreiking tevens een ‘inspiratiebron voor velen’.

De hele uitzending van TinekeShow stond in het teken van de 75e verjaardag van MAX’ radiokoningin. Ter gelegenheid van Koningsdag zond het NPO Radio 5-programma uit vanaf Paleis Soestdijk. Op het paleis en tijdens de uitzending werd De Nooij verrast door diverse gasten, waaronder Lee Towers, Ronnie Tober en de Amerikaanse band Venice.

Bron: Omroep MAX/Broadcast Magazine

Bericht delen