dinsdag 16 januari 2018

Tijs van den Brink verlaat 't Oog

Tijs van den Brink stopt als presentator bij het NOS-programma Met Het Oog Op Morgen. Voor de betrokkenen bij het programma een verrassende mededeling. Per 1 maart zal hij niet meer elke vrijdagavond achter de microfoon zitten.

Hij kan de presentatie van de uitzending niet meer combineren met zijn werk voor de EO.

Van den Brink was ruim 10 jaar één van de vaste presentatoren van Met Het Oog Op Morgen. Over zijn vertrek zegt hij: “De veranderingen in de programmering op Radio 1 hebben voor mij tot gevolg dat het zeer lastig is geworden om mijn werk bij de EO, mijn werk voor ‘t Oog en mijn gezin te combineren. Daarom heb ik, met pijn in het hart, besloten met ‘t Oog te stoppen. Veel mensen verklaren me voor gek, want wie stopt er nou vrijwillig bij ‘t Oog? Ik snap die verbazing goed, maar ik denk toch dat dit een verstandig besluit is.”

De pijn in het hart blijkt wederzijds. Met Het Oog Op Morgen-redactiechef Marion van de Wouw over het vertrek: “Het is ontzettend jammer dat Tijs stopt als anchor op vrijdag. Hij is een radio-persoonlijkheid, een zeer goede interviewer, altijd journalistiek nieuwsgierig en hij geeft een eigen kleur aan de vrijdaguitzending van ‘t Oog. We gaan hem enorm missen.”

Van den Brink presenteert zijn laatste uitzending op 28 februari.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen