dinsdag 16 januari 2018

Talpa wil Radio 538 meenemen naar SBS

Talpa Media Holding is bereid haar aandeel in RTL Nederland van ruim 26 procent af te stoten. De NMa stelt dat als voorwaarde om Talpa samen met de Finse uitgever Sanoma de Nederlandse activiteiten van SBS Broadcasting over te laten nemen.

Woordvoerder Thomas Notermans van Talpa laat het volgende aan het AD weten: “De bal ligt nu bij RTL, die tot eind volgende week de tijd heeft het aandeel terug te kopen. Als dat gebeurt, krijgen wij Radio 538 weer terug zoals ooit is afgesproken. Dat is zeer aantrekkelijk, omdat dit radiostation nu de marktleider is.”

Mocht RTL besluiten om het minderheidsaandeel niet te kopen en dus Radio 538 te houden, dan zijn er volgens Notermans meerdere scenario’s. “Dan gaan we actief op zoek naar een koper. Daar hebben we van de NMa drie jaar de tijd voor gekregen. Als het niet lukt, verkopen we onze aandelen RTL op de beurs. Dan kunnen we alsnog aandelen in 538 kopen.”

Talpa nam in 2007 een minderheidsbelang in RTL. Het bedrijf bracht toen veel programma’s van de zender Tien in, maar ook zender Radio 538.

Bron: AD/Radiofreak

Bericht delen