dinsdag 16 januari 2018

Talpa neemt Radio 10 over

Talpa Holding neemt Radio 10 volledig over. Talpa heeft nu nog een minderheidsbelang in moederbedrijf RadioCorp, maar wil Radio 10 naast Radio 538 toevoegen aan haar portfolio. Als onderdeel van de transactie gaan de zenders 100% NL en SLAM! – ook onderdeel van RadioCorp – een nieuwe onafhankelijke radiogroep vormen.

Met deze uitbreiding sorteert Talpa voor op de eerdere aangekondigde plannen van Talpa en TMG (Sky Radio en Radio Veronica) om hun radioactiviteiten samen te voegen en een gezamenlijk radiobedrijf te beginnen. Door Radio 10 toe te voegen aan het portfolio ontstaat de meest optimale mix als het gaat om het bereik van diverse doelgroepen.

De zenders 100% NL en SLAM! worden verkocht aan de Oostenrijker Karl Habsburg, één van de oorspronkelijke eigenaren van RadioCorp. De nieuwe radiogroep (zonder Talpa) legt de volledige focus op de doelgroepstations 100% NL en SLAM!. Onder leiding van het bestaande management zullen beide stations via diverse platformen (radio, online, TV, events en print) zowel Nederlandse popmuziek als dance centraal stellen.

De spot sales-activiteiten van 100% NL, SLAM!, Radio 538 en Radio 10 worden voortgezet door One Media Sales (OMS). Nadere informatie over deze deal wordt nog niet bekend gemaakt. De transacties zijn onder voorbehoud van goedkeuring van de bevoegde toezichthouders. De verwachting is dat de transacties deze zomer afgerond zullen zijn.

Bron: Talpa/Broadcast Magazine

Bericht delen