Talpa bezuinigt bij Radio Veronica
maandag 27 april 2020

Talpa bezuinigt bij Radio Veronica

Talpa Network eigenaar John de Mol kondigde onlangs aan ‘draconische maatregelen’ te nemen binnen zijn mediabedrijf, omdat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen vanwege het coronavirus. In eerste instantie lijken deze maatregelen freelancers te treffen bij Radio Veronica.

Jasper de Vries verliest zijn vaste programma’s in het weekeinde. Ook moet hij stoppen met zijn functie van muzieksamensteller. Hij meldt het volgende op Facebook: ‘Niets is zo veranderlijk als het leven van een freelancer en zeker ook als radio dj. Helaas moet ik vanwege bezuinigingen rondom het coronavirus stoppen met mijn weekendprogramma en ook als muzieksamensteller bij Radio Veronica. Mag ik zeggen dat ik hiervan baal? Ja, dat mag ik zeggen.’

‘Maar gelukkig gaat de deur nog niet helemaal op slot voor mij bij Veronica. Vanaf 3 mei mag ik tijdelijk de lekkerste classics draaien op zondagochtend tussen 8.00 en 12.00 uur in Goud van Oud en ik zal te horen blijven als invalkracht. Ondertussen gaat deze vrije jongen eens hard nadenken over de toekomst en kijken wat er op het (radio)pad komt. Daarbij denk ik aan wat de grote filosoof Johan Cruijff ooit zei: “Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt”.’

Zondag werd tevens bekend dat Maurice Verschuuren vanaf nu niet meer te horen is bij Radio Veronica. Ook hij is freelancer. De dj was sinds februari 2017 actief bij de radiozender. Eerst als invaller, maar de laatste tijd presenteerde hij tussen 18.00 en 21.00 uur in het weekeinde zijn eigen programma. Zijn plek wordt overgenomen door Jurjen Gofers.

Het huidige marktaandeel van Radio Veronica is 3,5 procent. Daarmee doet de zender het een stuk slechter dan de andere radiozenders van Talpa. Sky Radio heeft een aandeel van 7,9 procent, Radio 538 heeft 9,9 procent en Radio 10 scoorde bij de laatste telling 10,7 procent.

Het is intussen onzeker of Giel Beelen eind van dit jaar nog in de ochtend bij Radio Veronica te horen is. Zijn contract loopt komend najaar af en het is onduidelijk of dat verlengd wordt. Het ochtendprogramma van Giel Beelen is sinds augustus 2017 te horen bij Veronica en heeft een marktaandeel van slechts 3,7 procent.

Bron: Radiofreak/BM

Bericht delen