Sven Kockelmann zet radioprogramma voort bij WNL
woensdag 17 november 2021

Sven Kockelmann zet radioprogramma voort bij WNL

Sven Kockelmann houdt zo goed als zeker zijn radioprogramma in de ochtend op NPO Radio 1. Het interviewprogramma 1 op 1, zoals het nu bij KRO-NCRV heet, verhuist met Kockelmann mee naar WNL. Daar gaat het verder onder de naam Sven op 1. Dat meldt het AD.

De plannen blijken uit mails die zijn rondgestuurd naar de omroepen. Overigens moet de leiding van de NPO het besluit nog officieel bekrachtigen en stelt KRO-NCRV desgevraagd dat het proces nog loopt. “Dus daar kunnen wij niets over zeggen.”

Zoals bekend stapt Kockelmann per 1 december over van KRO-NCRV naar WNL om onder andere Op1 te presenteren. Hij wilde graag radio blijven maken en krijgt nu de ruimte met eenzelfde programma, maar dan bij WNL. Die omroep krijgt nu dus waarschijnlijk een dagelijks programma op NPO Radio 1.

Kockelmann besloot de KRO-NCRV na ruim drie decennia te verlaten. De presentator was jarenlang een vast gezicht met onder andere programma’s als De Ochtend (op de radio), Oog in Oog en Brandpunt. Voor WNL gaat hij vanaf januari 2022 de talkshow Op1 presenteren, samen met Fidan Ekiz.

Bron: AD/BM

Bericht delen