Sublime komt met Top 1000
maandag 25 oktober 2021

Sublime komt met Top 1000

Op maandag 25 oktober zijn om 9.00 uur de stembussen geopend voor de Sublime Top 1000. Aan de hand van de stemmen van de luisteraars wordt de hitlijst met de 1000 allerbeste funk, soul en jazzplaten samengesteld. De stemperiode loopt tot en met dinsdag 2 november.

De lijst wordt vervolgens vanaf woensdag 3 november tot en met vrijdag 12 november uitgezonden op Sublime. De zender brengt sinds vier jaar een hitlijst, samengesteld door de luisteraars. Dit jaar wordt de lengte van de lijst ter ere van het eerste lustrum verdubbeld.

Waar bij voorgaande edities de lijst bestond uit 500 funk-, soul- en jazzplaten, start de lijst nu op 3 november met nummer 1000. De finaledag op 12 november wordt live uitgezonden op Sublime en Ziggo TV Kanaal 13. Een aantal gastpresentatoren zullen aanschuiven bij de dj’s van Sublime.

De Sublime Top 1000 is ongetwijfeld een feest der herkenning, want veel van de gekozen liedjes en artiesten zijn ook onderdeel van de door Rolling Stone samengestelde 500 Greatest Songs of All Time. Het magazine publiceerde afgelopen zomer een update van deze lijst en die laat zich bijna lezen als de playlist van Sublime.

Respect van Aretha Franklin is bijvoorbeeld door Rolling Stone tot The greatest song of all time uitgeroepen en verder staan onder meer Sam Cooke en Marvin Gaye in de Top 10. De Top 50 bestaat uit veel funk, soul en jazz: van Michael Jackson tot The Temptations en van Prince tot Billie Holiday.

Bron: Sublime/BM

Bericht delen