dinsdag 16 januari 2018

Sublime Bos verrijst in Lage Vuursche

Dagelijks horen luisteraars bij radiozender Sublime FM het Nieuws van de Vooruitgang: constructief nieuws vanuit de hele wereld over innovatie, duurzaamheid en maatschappij.

Ook luisteraars kunnen een bijdrage leveren aan de vooruitgang. De zender heeft een bijzonder project gestart en meldt: ‘We gaan samen met luisteraars, adverteerders en partners bomen planten op een locatie waar de natuur het nodig heeft.’

In overleg met Staatsbosbeheer en Buitenfonds is gekozen voor het eeuwenoude gebied de Lage Vuursche, op de Utrechtse Heuvelrug. Op deze locatie, nabij paviljoen Buiten in de Kuil, kan het bos niet meer zelf groeien. 

Voor een donatie van € 25 wordt één boom geplant. Het streven is 1.000 bomen, die in het najaar worden geplant. De donatie levert tevens een toegangskaartje op voor het officiële openingsfeest van het Sublime Bos. Het project heeft inmiddels al een bedrag van ruim 15.000 euro opgehaald, wat gelijk staat aan meer dan 600 bomen.

De crowdfunding-campagne loopt nog tot 1 september. Bedrijven die op een constructieve wijze willen bijdragen kunnen meedoen. Speciaal voor hen zijn de Groene Reclameblokken ontwikkeld. Voor een donatie van 250 euro worden er 10 bomen geplant én wordt een radiospot twee keer uitgezonden (waarde 500 euro). 

Bron: Sublime FM/BM

Bericht delen