dinsdag 16 januari 2018

Studio's NPO Radio 1 en 4 naar gebouw NPO

De radiostudio’s van de NOS verhuizen naar de derde etage van het aangrenzende NPO-gebouw. Dit tot onvrede van directie en hoofdredactie van de NOS, de hofleverancier van het nieuws. De NPO wil de studio’s van NPO Radio 1 en NPO Radio 4 huisvesten, naar het voorbeeld van NPO 3FM.

Op langere termijn bestaat die wens ook voor de studio’s van de overige landelijke publieke zenders. De studio’s van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 zitten nu in het AKN-gebouw aan de ’s Gravelandseweg in Hilversum.

Vanaf medio 2017 zullen de radiomakers van de NOS voortaan in het aanpalende gebouw van de NPO hun programma’s maken, terwijl de internetredactie op de vertrouwde plek blijft werken. Dat meldt Villamedia.

In een uitgelekt intranetbericht hekelt hoofdredacteur Marcel Gelauff (NOS) het besluit van de NPO. De crossmediale nieuwsredactie van de NOS wordt gedeeltelijk ontmanteld door de radiostudio’s weg te halen, vindt hij.

“Een onnodige, onbegrijpelijke aantasting van de kern van onze journalistieke opdracht”, zo wordt Gelauff geciteerd. “Namelijk het op alle platforms in samenhang zo goed en zo snel mogelijk brengen van nieuws en achtergronden”. In een toelichting zegt hij: “Er komt meer afstand tussen de deelredacties. Het overleg wordt moeilijker. Dat is onverstandig.”

Lees verder bij Villamedia

Bericht delen