Stichting Vrienden van het Veronicaschip wil uitzenden vanaf Noordzee
maandag 4 maart 2019

Stichting Vrienden van het Veronicaschip wil uitzenden vanaf Noordzee

De Stichting Vrienden van het Veronicaschip stelt zich ten doel om nog één keer het voormalige zendschip van de zeezender Veronica, de Norderney, terug te brengen naar haar oude ligplaats voor de kust van Scheveningen en daarvandaan één maand uitzendingen te verzorgen.

Het jaar 2019 is daarvoor het jaar bij uitstek, het is immers 100 jaar geleden dat de eerste radio-uitzending in Nederland plaatsvond, het is dit jaar 60 jaar geleden dat de zeezender Veronica van zich liet horen en het is dit jaar 45 jaar geleden dat Veronica haar uitzendingen moest staken.

De Stichting Vrienden van het Veronicaschip: ‘Het zendschip van Veronica mag gerust gezien worden als cultureel erfgoed. Radio Veronica bracht ons als eerste commerciële radio, muziek ter verstrooiing en programma’s van dj’s als Lex Harding, Rob Out, Jan van Veen, Hans Mondt, Joost de Draaijer, Frans Nienhuijs en Tineke.’

‘Het voormalige radiozendschip ligt op dit moment nog in Amsterdam. De eigenaar heeft ons toestemming gegeven om het schip gedurende één maand te gebruiken voor onze doelstelling. De staat van het schip is zodanig dat het met betrekkelijk weinig kosten weer naar zee kan. Voor ons een prachtige gelegenheid om deze roemruchte periode af te sluiten. Hiervoor hebben wij al van diverse kanten toezeggingen gekregen, maar het project kan alleen plaatsvinden als wij fondsen kunnen aanboren om het project te kunnen laten slagen’, aldus de Stichting Vrienden van het Veronicaschip.

Bron: Dutchradio/BM

Bericht delen