Stichting Norderney viert 60 jaar Radio Veronica in Beeld en Geluid
maandag 2 maart 2020

Stichting Norderney viert 60 jaar Radio Veronica in Beeld en Geluid

Op zaterdag 18 en zondag 19 april staat Stichting Norderney samen met het Instituut Beeld en Geluid in Hilversum stil bij het 60-jarig jubileum van Radio Veronica. De eerste uitzendingen vonden plaats op 20 april 1960.

Tijdens deze twee dagen zijn er live uitzendingen op zaterdag 18 april van 10.00 uur tot 22.00 uur, en zondag 19 april van 10.00 uur tot 18.00 uur vanuit de aankomsthal van Beeld en Geluid. De uitzendingen zijn te beluisteren op onder meer 192Radio en er worden opnamen gemaakt voor 192TV.

Voor de live uitzendingen wordt gebruikt gemaakt van diverse originele studioapparatuur, zoals destijds gebruikt bij Radio Veronica, en bezoekers kunnen de diskjockeys van toen en nu aan het werk zien. Medewerking wordt verleend door Joost den Draaijer, Rob Stenders, Tineke, Jeroen van Inkel, Jan van Veen, Bart van Leeuwen, Leo van der Goot, Anushka, Peter Teekamp, Lex Harding, Erik de Zwart, Gijs Staverman en vele anderen.

Museum Rock Art is ook aanwezig, met een Veronica-kraam. Het Instituut Beeld en Geluid is te vinden op het Media Park in Hilversum en de toegang is gratis.

Bron: Stichting Norderney/BM

Bericht delen