Stevie Wonder koning van de Soul Top 1000 van Sublime
zondag 26 mei 2024

Stevie Wonder koning van de Soul Top 1000 van Sublime

Met maar liefst 30 noteringen is Stevie Wonder de meest voorkomende artiest in de Soul Top 1000 die komende week te horen is op Sublime.

De nummer 1 van de lijst is weer voor Marvin Gaye met What’s Going On. De Soul Top 1000 is van maandag 27 mei tot en met vrijdag 7 juni te horen op Sublime.

Sublime-dj Angelique Houtveen: “Samen met de luisteraars hebben we een prachtige lijst samengesteld die de kern van soulmuziek raakt: tijdloos en vol passie. Stuk voor stuk zijn het nummers van artiesten die hun ziel en zaligheid in de muziek stoppen en ons daarmee diep weten te raken. Maak je klaar om te dansen, soms een traantje weg te pinken, en vooral te genieten.”

Luisteraars konden afgelopen week stemmen op hun favoriete nummers uit het soulgenre en deden dat ook veelvuldig. Op basis van die stemmen is de Soul Top 1000 samengesteld. Stevie Wonder is dus met 30 noteringen het meest te horen de komende twee weken. Hij wordt op enige afstand gevolgd door Prince (26 noteringen) en Michael Jackson (20 noteringen). De populairste groep is Earth Wind & Fire met 19 noteringen en de meest voorkomende zangeres is Aretha Franklin. Zij staat met 18 nummers in de lijst.

Naast veel muziek uit de tweede helft van de vorige eeuw hebben ook nieuwe nummers de Soul Top 1000 gehaald. Zo bemachtigde Teddy Swims met Lose Control een plek in de top 100 (nummer 97) en eindigde het duo Silk Sonic, bestaande uit Bruno Mars en Anderson .Paak met Leave The Door Open zelfs in de top 10 (op nummer 5).

Bron: Sublime/BM

Bericht delen