Stefan Stasse baalt van einde radioprogramma
maandag 20 november 2023

Stefan Stasse baalt van einde radioprogramma

Stefan Stasse (63) maakt volgende maand na tien jaar de allerlaatste uitzending van De Staat van Stasse op NPO Radio 2. De radiomaker verkast naar NPO Radio 5 en gaat daar een nieuw programma maken.

“Dat De Staat van Stasse stopt is wel een zware dobber, dat vind ik heel jammer”, zegt Stefan tegen RTL Boulevard. “Het programma is toch een soort vrijstaat waar ik heel fijn buiten de lijntjes mag kleuren en elke radiovorm heb ontdekt. Het was voor mij nog helemaal niet klaar.”

Stefan kreeg de vraag of hij naar NPO Radio 5 wilde. Daar gaat hij vanaf januari elke vrijdag, zaterdag en zondag voor KRO-NCRV de middagshow The Magical Mystery Tour maken. “En dat viel niet te combineren. In principe ga ik nooit ergens graag weg, dat vind ik altijd lastig. Maar nu het zover is, ga ik me daar maar op focussen.”

Op 21 december maakt Stefan zijn laatste uitzending op NPO Radio 2. De dj maakt er onder de noemer ‘Staatsbegrafenis’ een groots afscheid van. “Dat lag wel voor de hand. Het krijgt een beetje de vorm van een uitvaart met een begin en een einde”, zegt hij. Stefan verwacht daarbij veel gasten te mogen ontvangen. “Het is een einde van een tijdperk”, vindt hij. “Maar de NPO Radio 2-luisteraar hoeft nog niet helemaal afscheid van me te nemen. Ik blijf in ieder geval komend jaar nog de stem van de zender.”

The Magical Mystery Tour op Radio 5 belooft volgens de Stefan weer een typisch Stefan Stasse-programma te worden waar veel ruimte is voor de luisteraar, inclusief hoorspelen. “De luisteraars mogen weer meedoen. Dat was iets wat ik meteen wilde en dat gaat ook gebeuren”, zegt hij.

Bron: RTL Boulevard/BM

Bericht delen