dinsdag 16 januari 2018

Start verkiezing Gouden RadioRing 2014

Maandag 8 september gaat de verkiezing van de belangrijkste radioprijs van Nederland, de Gouden RadioRing, weer van start. Van maandag 8 september 12.30 uur tot maandag 6 oktober 14.30 uur kan iedereen op avrotros.nl/radioring stemmen op zijn of haar favoriete radioprogramma, presentator en presentatrice.

De prijzen worden op donderdagavond 13 november uitgereikt tijdens het AVROTROS RadioGala dat live uitgezonden wordt op NPO Radio 2 en in beeld via NPO 101TV en via avrotros.nl/radioring. De presentatie van het RadioGala is in handen van AVROTROS Radio 2 dj Jan-Willem Roodbeen.

Sinds 2010 worden tijdens dit RadioGala niet alleen de drie publieksprijzen voor radio uitgereikt. Ook de drie belangrijkste juryprijzen van het jaar maken weer onderdeel uit van dit radiofestijn. De Marconi Awards voor Beste Zender, Aanstormend Talent en de Marconi Oeuvre Award zijn een onderdeel van de avond.

Vorig jaar won Somertijd met Rob van Someren van Radio Veronica de prijs van de luisteraar, de Gouden RadioRing. Claudia de Breij (VARA 3FM) en Bert Haandrikman (KRO Radio 2) werden uitgeroepen tot radio-persoonlijkheden van het jaar en kregen een Zilveren RadioSter.

De Marconi prijzen waren voor: Aanstormend Talent Angelique Houtveen, die een maand later een dagelijkse show op Radio 6 Soul & Jazz aangeboden kreeg. Beste Zender werd toen het succesvol omgevormde Sky Radio. Peter van Bruggen (Weeshuis van de Hits, Breakfast Club, Route du Soleil) kreeg uit handen van Stefan Stasse de Marconi Oeuvre Award uitgereikt.

Bron: AVROTROS

Bericht delen