dinsdag 16 januari 2018

Start verkiezing AVRO Gouden RadioRing 2013

De verkiezing van de belangrijkste radioprijs van Nederland, de AVRO Gouden RadioRing, gaat 1 oktober van start. Op radioring.avro.nl kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete radio-programma, presentator en presentatrice.

De stembussen op radioring.avro.nl zijn geopend van dinsdag 1 oktober 12.30 uur tot donderdag 31 oktober 14.30 uur. De prijzen worden op 14 november uitgereikt tijdens Hét AVRO RadioGala van het Jaar.

Sinds 2010 worden tijdens dit RadioGala niet alleen de drie publieksprijzen voor radio uitgereikt. Ook de drie belangrijkste juryprijzen van het jaar maken weer onderdeel uit van dit radiofestijn. De Marconi Awards voor Beste Zender, Aanstormend Talent en de Marconi Oeuvre Award zijn een belangrijk onderdeel van de avond. De winnaar van die laatste prijs is al bekend gemaakt. Peter van Bruggen (o.a. Weeshits van de Hits en Breakfast Club – KRO) zal die avond zijn beeldje in de theaterzaal komen ophalen.

Vorig jaar won Effe Ekdom van AVRO 3FM de prijs van de luisteraar, de AVRO Gouden RadioRing. Kristel van Eijk (Q-Music) en Gerard Ekdom (AVRO 3FM/ Radio 6 Soul & jazz) werden uitgeroepen tot radio-persoonlijkheden van het jaar en kregen beiden een Zilveren RadioSter.

De Marconi prijzen waren voor Aanstormende Talenten Barend en Wijnand, het NCRV duo van 3FM. Beste Zender werd toen de nieuws- en sportzender Radio 1. Felix Meurders kreeg uit handen van Sjors Fröhlich de Marconi Oeuvre Award uitgereikt.
De AVRO zendt het RadioGala op 14 november live uit op Radio 2 en het is in beeld te volgen via 101TV en via radioring.avro.nl.

Bron: AVRO

Bericht delen