dinsdag 16 januari 2018

Stand.nl en Kunststof tien jaar op Radio 1

De programma’s Stand.nl en Kunststof vieren hun tienjarig jubileum. De jubileumuitzending van Stand.nl begint vandaag om 13.15 uur en ook het voorafgaande Lunch! staat in het teken van het tienjarig bestaan. Kunststof viert het feestje aanstaande maandag van 19.00 tot 20.00 uur op Radio 1.

“De presentatoren lezen elk te bespreken boek zelf en gaan naar iedere voorstelling die wordt besproken in de uitzending. Zo leven we ons in in het werk van de gast,” aldus Petra Possel, presentator van Kunststof. “We zetten een gesprek op van een uur, dat werkt beter dan een kort interview. De hartslag is dan heel anders. Veel mensen waarderen het programma omdat het gesprek lang is.”

Stand.nl blijft overeind omdat het interessant is om ‘gewone mensen’ over het nieuws te horen. En vergeet het discussie-element niet,” zo legt Bas Fels, samensteller van het programma uit. “De charme is ook dat per onderwerp mensen uit de sector tijdens de uitzending bellen. Zo pakken leraren de telefoon als we het over bezuinigingen in het onderwijs hebben. De hoofdgast is altijd iemand die je ergens op kunt aanspreken. We kiezen nooit voor een algemene deskundige, maar voor iemand die zijn eigen mening verkondigt.”

“Ik kijk terug op een prettig gesprek met A.L. Snijders, de schrijver die vorig jaar de Constantijn Huygensprijs won. De formule van Kunststof kwam echt perfect tot zijn recht. De man leeft vrij teruggetrokken op het platteland, maar zijn humor kwam goed over. Ik vind het heerlijk om, tegen de heersende trend in, slow radio te maken.”
“Voor de redactie van Stand.nl was het hoogtepunt Prinsjesdag 2005. Premier Jan-Peter  Balkenende was in onze locatie-uitzending te gast. Een oude dame barstte in tranen uit en vertelde dat ze het financieel niet ging redden. Ze vroeg zich live op zender af hoe ze haar kacheltje brandend kon houden. Emotioneel, maar radio zoals het bedoeld is.”

Lees het hele artikel in Broadcast Magazine. Neem nu een abonnement en kies voor een prachtig welkomstcadeau!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen