Spijkers met Koppen viert 30-jarig bestaan
zaterdag 15 september 2018

Spijkers met Koppen viert 30-jarig bestaan

Het BNNVARA-radioprogramma Spijkers met Koppen viert op 7 oktober het 30-jarig bestaan en brengt ter gelegenheid van dat jubileum het nummer Dertig uit.

Het jubileumnummer, geschreven door Dolf Jansen en Spijkerlied-zangeres en cabaretière Hanneke Drenth, is ingezongen door tal van artiesten en cabaretiers: Birgit Schuurman, Dave von Raven, Diggie Dex, Tim Knol, Leo Alkemade, Niels van der Laan, Jeroen Woe, Elske DeWall en Kiki Schippers. En natuurlijk zingt het team van Spijkers zelf ook mee. Het nummer Dertig, inclusief clip, is vanaf vandaag te beluisteren en bekijken op de site van Spijkers met Koppen, maar ook hieronder.

Dolf Jansen: “Spijkers met Koppen viert zijn dertigste verjaardag en dat is prrrachtig, maar het gaat erom dat je -hoe ‘oud’ je ook bent- er vol voor blijft gaan: ogen wijd open en neus op de ruit. Leeftijd is, inderdaad, maar een getal. Dat geldt voor Spijkers, voor alle makers van het lied en ook voor iedereen die al dertig is (of was).”

Spijkers met Koppen viert haar 30ste verjaardag in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Presentatoren Dolf Jansen en Felix Meurders ontvangen onder anderen cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe, columnisten Hans Sibbel en Merijn Scholten en artiesten Rowwen Hèze en Stef Bos. Het overkoepelende thema van de uitzending is ‘Hoop’. In dat kader schuiven ook Floortje Dessing en Lilianne Ploumen aan. Wat vinden zij hoopgevend en waarom is hoop zo belangrijk voor mensen?

Het jubileum van Spijkers met Koppen is op 7 oktober tussen 16.00 en 18.00 uur te zien in Carré en live te horen bij BNNVARA op NPO Radio 2.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Annemieke van der Togt

Bericht delen