Speciale Kunststof-uitzending over toekomst publieke omroep
maandag 24 juni 2019

Speciale Kunststof-uitzending over toekomst publieke omroep

Op dinsdag 25 juni komt Kunststof met een thema-uitzending over de toekomst van de publieke omroep. De gasten zijn Willemijn Francissen (directeur NTR), Monique Schoonen (directeur Omroep Zeeland), Arjan Lock (voorzitter College van Omroepen en directeur EO) en Ton F. van Dijk (columnist HP De Tijd en voormalig zendermanager NPO 1).

Onlangs verscheen de langverwachte brief van Arie Slob, de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. Hierin is de toekomstvisie voor het publiek omroepbestel uiteengezet. Een toekomst met een deel reclamevrije zendtijd, met ruimte voor de regionale omroepen op NPO 3 en met meer flexibele programmering, ook via andere kanalen. Kortom: een visie die wil inspelen op een maatschappij die aan veranderingen onderhevig is. Wat betekenen deze plannen voor de kijkers en de makers? In Kunststof een gesprek over de consequenties van deze nieuwe koers.

De uitzending van Kunststof wordt gepresenteerd door Frénk van der Linden en is dinsdag 25 juni te beluisteren vanaf 19.30 uur op NPO Radio 1.

Bron: NTR/BM

Bericht delen