dinsdag 16 januari 2018

SP stelt kamervragen over Radio 6

De SP heeft Kamervragen gesteld over het voornemen om Radio 6 te laten verdwijnen. “Hoe oordeelt u over het feit dat onderzoek door NPO Radio 6 heeft aangetoond dat ongeveer twee miljoen Nederlanders interesse hebben in soul dan wel jazz en festivals zoals North Sea Jazz?”, vraagt de SP zich af. 

SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk hoopt dat Dekker bereid is om met NPO in gesprek te gaan, met als inzet de toekomst van NPO Radio 6 veilig te stellen. Ondertussen is er op de website Petitie24 een petitie gestart voor het behoud van de zender. In een officiële verklaring laat NPO weten dat het voorgenomen besluit onderdeel is van de toekomststrategie. “Het besluit is mede genomen onder invloed van de bezuinigingen en toegenomen concurrentie in het aanbod.”

Het bereik van NPO Radio 6 is vrij stabiel rond 0.3 luistertijdaandeel. De zender bereikt wekelijks tussen de 150.000 en 200.000 luisteraars. “Het behaalt daarmee niet de impact die de investering in een landelijke publieke zender ook in de toekomst rechtvaardigt”, aldus NPO. De NPO is van plan Radio 6 verder te laten gaan als digitaal themakanaal. Dit gebeurt waarschijnlijk onder de vlag van hoofdzender NPO Radio 2. Er wordt gekeken hoe NPO Radio 2 vernieuwd kan worden en soul& jazz en belangrijke events als de Zwarte Lijst (naast de Top 2000) en het North Sea Jazz festival een plek kan krijgen op de zender.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen