Soulshow van Ferry Maat eenmalig terug op NPO Radio 2
donderdag 29 november 2018

Soulshow van Ferry Maat eenmalig terug op NPO Radio 2

De legendarische Soulshow van Ferry Maat keert donderdagavond eenmalig terug op NPO Radio 2. De inmiddels 71-jarige dj krijgt dan in het tweede uur van het radioprogramma Wout2Day van Wouter van der Goes (van 19.00 tot 20.00 uur) carte blanche om zijn oude programma nog een keer te presenteren.

Maat keert eenmalig terug, omdat het 45 jaar geleden is dat de Soulshow voor het eerst op de Nederlandse radio te horen was. Van der Goes sprak Maat in de uitzending van woensdag om hem te feliciteren. Tijdens het gesprek ontstond het idee om nog eenmaal de donderdagavond als vanouds te laten klinken, compleet met de jingles van toen. Overigens verzorgt Maat online sinds 2015 nog steeds met regelmaat nieuwe shows via Soulshow Radio.

De Soulshow begon in 1973 op Radio Noordzee. Maat was daarmee de eerste Nederlandse dj die vooral Amerikaanse soul naar Nederland haalde. Tot dat moment was deze muziekstroming zo goed als niet te horen op de radio. In de jaren zeventig en tachtig was het programma iedere donderdagavond te beluisteren op Radio 3.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen