dinsdag 16 januari 2018

Somertijd wint Gouden RadioRing 2013

De uitreiking van de Gouden RadioRing, de Zilveren RadioSterren en Marconi Awards vond donderdagavond plaats in theater Gooiland in Hilversum. Het evenement was live te volgen via Radio 2, 101.TV en radioring.avro.nl.

Heel radiomakend Hilversum was afgereisd naar het theater om de uitreiking van de RadioRingen en Marconi Awards bij te wonen.

3FM-dj Claudia de Breij was de gelukkige winnares die uit handen van 3FM-collega Gerard Ekdom de Zilveren RadioSter Vrouw ontving. Ze was dit jaar voor de zevende keer genomineerd en sleepte de Zilveren RadioSter Vrouw voor de vijfde keer in de wacht. Naast Claudia de Breij (VARA, 3FM) waren ook Annemieke Schollaardt (TROS, 3FM ) en Roosmarijn Reijmer (VPRO, 3FM) genomineerd.

Somertijd van Veronica ontving donderdagavond de Gouden RadioRing, de prijs voor het beste radioprogramma. De andere genomineerden in deze categorie: Timur Open Radio (BNN, 3FM) en Helemaal Haandrikman (KRO Radio 2).

Bert Haandrikman (KRO, Radio 2) won donderdagavond voor de eerste keer de Zilveren RadioSter Man. Hij was ook voor de eerste keer genomineerd en mag zichzelf dit jaar beste radiopresentator van het jaar noemen. De andere genomineerden waren Gerard Ekdom (AVRO, 3FM / Radio 6 Soul & Jazz) en Edwin Evers (Radio 538).

Peter van Bruggen (Weeshuis van de Hits, Breakfast Club) mocht de Marconi Oeuvre Award mee naar huis nemen..

Angelique Houtveen (Radio 6 Soul & Jazz / FunX) won de Marconi Award ‘Aanstormend Talent’. Zij liet Igmar Felicia (SLAM!FM) en Pieter van der Werff (BNR Nieuwsradio) achter zich.

Sky Radio sleepte donderdagavond de Marconi Award voor ‘Beste Zender’ in de wacht.

Bron: AVRO/3FM/Broadcast Magazine

Bericht delen