Social Radio gestart op DAB+
zondag 23 augustus 2020

Social Radio gestart op DAB+

Sinds zaterdag is Social Radio te ontvangen via DAB+. Het gaat in eerste instantie om kanaal 7B en 8B in Alkmaar. Ook zal Social Radio maandagmiddag kanaal 11B in Wormer toevoegen aan haar bereik, waardoor de zender in een groot deel van Noord-Holland te ontvangen is.

Social Radio is tevens mogelijkheden aan het onderzoeken om haar bereik te vergroten in de randstad. Er is voorlopig geen ambitie om op de FM uit te gaan zenden. Social Radio is ervan overtuigd dat ondanks de nog tegenvallende luistercijfers op de digitale radio, de toekomst toch echt bij DAB+ ligt.

Sinds vier maanden is Social Radio hard bezig een comeback te maken. Dit gebeurt met een nieuw on-air team, nieuw bestuur en een technisch geupgrade radiostudio. Met de nieuwe programmering hoopt Social Radio meer aanspraak te maken op haar doelgroep, door meer de focus te leggen op de interactie met de luisteraar. Dit gebeurt via de social media kanalen, maar ook via de nieuwe website. Hier kunnen luisteraars live stemmen op de aankomende tracks.

Tevens is Social Radio bezig met een eigen Visual Radio systeem, volledig met clips, overlays en meer. Hier kan de luisteraar interactief aan meedoen door een bericht in te sturen. Deze zal dan getoond worden op de visual radio. Tevens kan het team deze berichten tijdens het maken van een radioprogramma inzien.

Ook is er het nodige veranderd aan de wekelijkse programmering. Met een vers team vol jonge en gemotiveerde radiomakers probeert Social Radio een onderscheid te maken tussen de concurrentie. In eerste instantie blijft overdag de focus liggen op non stop hitradio. Zo is er bijvoorbeeld op donderdag een TOP 30-programma, waarbij de luisteraar interactief kan stemmen op de 30 beste hits van dit moment.

Bovendien wordt op vrijdag wekelijks het radioprogramma van Robin Schulz uitgezonden. Ook programmamakers zoals Tom van Lingen, Jeremy de Kamper, Rowan Broodbakker, Jelle Kitzen en Lisanne Schermer zijn wekelijks meerdere keren te beluisteren.

Eigenaren Cas Ebbers en Dani van der Beek: “We zijn trots op wat we met dit nieuwe team in zo’n korte tijd hebben kunnen neerzetten. Zonder deze toppers was het ons zeker niet gelukt. We blijven aan de weg timmeren om ook in de toekomst een innovatief hitradio-station te zijn en te blijven.”

Bron: Social Radio/BM

Bericht delen