Sky Radio werkt samen met PURE Jingles voor nieuwe Power Intro’s
zondag 27 februari 2022

Sky Radio werkt samen met PURE Jingles voor nieuwe Power Intro’s

Het non-stop muziekstation Sky Radio heeft PURE Jingles de opdracht gegeven voor de creatie van playlist-actuele Power Intro’s (branded songs). Deze worden samen met het vormgevingsteam van het radiostation geproduceerd.

Uunco Cerfontaine, Radio Director Sky Radio: “Muziek is waar het om draait bij Sky. Behalve nieuws, weer en verkeer hoor je bij ons geen deejays of presentatie, maar 24/7 non-stop muziek. Het is dus extra belangrijk dat we een optimale muziekflow creëren waarmee we onze luisteraars door hun drukke dag heen helpen. De Power Intro’s zijn hier een belangrijk onderdeel van, want daardoor worden jingle en song één mooi geheel.”

Luistertijd
“Onderzoeken laten zien dat gezongen audiologo’s een groot effect hebben op de ‘recall’ van een merk of slogan én op het gedrag van een luisteraar of consument”, vult Thomas Giger van PURE Jingles aan. “Power Intro’s verbinden een radiomerk met muzieknummers die populair zijn in de doelgroep. Verder wil je binnen een non-stop muzieksegment onderbrekingen voorkomen en het programma laten doorlopen. Naast korte jingles zijn Power Intro’s hier bevorderlijk voor een langere luistertijd.”

De totstandkoming van elke Power Intro is een intensief creatief proces, waarbij het team van PURE Jingles veel samenwerkt met Sjoerd Konijn en Arjan van Lierop van Sky Radio. Sjoerd Konijn: “Heel tof en inspirerend om samen te brainstormen en bij de maandelijkse zangsessies aanwezig te zijn.”

Wie de jingles hebben ingezongen wil PURE Jingles niet verklappen. “Omdat we de sound voor onze klanten graag willen bewaken en exclusief willen houden, is de keuze van de zangers deel van het recept, van de ‘secret sauce’. Binnen ons bedrijf is de creatie altijd een team effort, vandaar dat we dat doorgaans niet uitgebreid specificeren”, meldt Thomas Giger aan BM. PURE Jingles en Sky Radio werken sinds januari 2022 samen. De Power Intro’s zijn hier te horen.

Bron: PURE Jingles/BM

Bericht delen