dinsdag 16 januari 2018

Sky Radio Christmas nu al populair

Met nog 35 dagen te gaan tot aan Kerst nemen de kerstkriebels onder Nederlanders toe. Het idee aan de knusse feestdagen, die we het liefst thuis vieren met familie, kerstmuziek en lekker eten, geeft zo’n positief gevoel dat steeds meer mensen er al vanaf november mee bezig zijn.

Uunco Cerfontaine, Radio Director Sky Radio: “Online en op DAB+ begonnen we op 1 oktober met een speciaal kerst-station, Sky Radio Christmas. En daar zie je de trend dat de beluistering per dag enorm stijgt richting het hoogtepunt op Eerste Kerstdag. En vanaf vandaag zijn we ook op ons hoofdstation Sky Radio 101 FM begonnen met de speciale kerstprogrammering, want we merken dat daar behoefte aan is. Om meer te weten te komen over het kerstgevoel bij Nederlanders hebben we een onderzoek laten uitvoeren door Panel Inzicht. Hier kwamen een aantal opvallende feiten uit naar voren.”

80 procent van de Nederlanders zet ieder jaar een kerstboom neer. We brengen de feestdagen het liefst met familie door, lekker ontspannen in vrijetijdskleding, sommigen in een speciale kersttrui, dat is een trend die komt overwaaien uit Amerika. De weken voorafgaand aan de feestdagen neemt het luisteren naar kerstmuziek enorm toe. “Afgelopen jaar hebben we met Sky Radio 5,8 miljoen mensen bereikt in de periode van 6 tot en met 26 december. Dit blijkt uit het RadioCall 2016 (10+) onderzoek dat in opdracht van Sky Radio is uitgevoerd”, aldus Cerfontaine.

Voor de kerstprogrammering heeft WiseBuddah een nieuw jinglepakket gemaakt.

Bron: Talpa Radio/BM

Bericht delen