Sjors Fröhlich ontvangt Marconi Oeuvre Award
zaterdag 11 januari 2020

Sjors Fröhlich ontvangt Marconi Oeuvre Award

De Marconi Oeuvre Award is dit jaar voor Sjors Fröhlich. Oud-collega Wilfred Genee verraste het radio-icoon vrijdagmiddag met het nieuws in de uitzending van The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Eind vorig jaar maakte Fröhlich een opvallende carrièreswitch; hij ruilde zijn hoofdredacteurschap bij BNR Nieuwsradio in voor het burgemeesterschap van de gemeente Vijfheerenlanden.

De jury van de Marconi Awards prijst Fröhlich omdat hij ‘een duizendpoot is die zichzelf steeds weer opnieuw uitvindt en alle facetten van het radiovak in de vingers heeft’. De Marconi-jury schrijft in haar juryrapport: ‘Herkenbaar en dichtbij de luisteraar. Dat is het kenmerk van radiomaker en presentator Sjors Fröhlich. Een programmamaker die niet over de hoofden van de luisteraar radio maakt, maar het liefst mét de luisteraar. In al zijn veelzijdigheid, creativiteit en daadkracht en bovenal met een fijn stemgeluid heeft Sjors Fröhlich een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse radio en verdient hij de Oeuvre Award als geen ander.’

De Marconi Oeuvre Award wordt sinds 2004 uitgereikt. Eerder ontvingen Willem van Kooten (2018), Adam Curry (2017) en Tineke de Nooij (2016) al de prijs. De jury maakte vrijdagmiddag tevens de genomineerden bekend voor de Aanstormend Talent Award, de Beste Zender Award en de Online Award.

Genomineerden Marconi Award voor Aanstormend Talent:
Chris Bergström (Radio 538)
Sagid Carter (NPO 3FM / VPRO)
Emmely de Wilt (NPO Radio 2 / KRO-NCRV)

Genomineerden Marconi Award voor Beste Zender:
NPO Radio 2
NPO Radio 4
Qmusic

Genomineerden Marconi Online Award:
De Brand In Het Landhuis (NPO Radio 1 / NTR)
Man, Man, Man De Podcast (Domien Verschuuren, Chris Bergström en Bas Louissen)
Het Top 2000 Online Café (NPO Radio 2)

De vakjury voor de Marconi Awards bestaat voor deze editie uit: Wibo Dijksma (juryvoorzitter AVROTROS), Roos Abelman (BNR Nieuwsradio), Marc Adriani (Talpa Radio), Bart Arens (NPO Radio 2), Eva Cleven (NPO FunX), Jan-Willem van Engelen (NPO Radio 2 & 5), Beitske de Jong (NPO Radio 4), Dave Minneboo (Qmusic) en Jordi Warners (Qmusic).

De Marconi Awards worden op donderdag 30 januari uitgereikt in Theater Gooiland in Hilversum tijdens het RadioGala van het Jaar, georganiseerd door AVROTROS. Naast de Marconi Awards worden er tijdens het RadioGala van het Jaar ook publieksprijzen uitgereikt, waaronder de prestigieuze Gouden RadioRing. Luisteraars kunnen tot 17 januari via RadioRing.nl stemmen op hun favoriete radioprogramma, radiopresentatrice en radiopresentator.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen