dinsdag 16 januari 2018

Serious Request zamelt in voor oorlogsmoeders

3FM en het Rode Kruis zetten zich tijdens Serious Request 2011 in voor moeders die beschadigd zijn door oorlog of conflicten. Dit maakten Eric Corton en Giel Beelen dinsdagochtend bekend.

Corton: “De moeders die beland zijn in deze situaties hebben hulp nodig omdat juist zij de basis vormen van de samenleving en ongevraagd heel hard worden geraakt door conflicten en geweld. Daardoor moeten zij vaak met hun kinderen vluchten en verliezen alles. Deze moeders zien hun leven en dat van de kinderen ontwricht raken; hun veiligheid aangetast. Deze vrouwen vragen geen aandacht, maar moeten hun mannetje staan wanneer alles om hen heen ineen stort.”

Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. De uitzendingen starten dit jaar op 18 december vanaf de Beestenmarkt in Leiden.

Bron: 3FM/Broadcast Magazine

Bericht delen