Scenarioschrijver Willem Bosch in Kunststof Radio
zondag 19 december 2021

Scenarioschrijver Willem Bosch in Kunststof Radio

In de serie The Spectacular behandelt scenarioschrijver en regisseur Willem Bosch het perspectief van twee vrouwen die eind jaren ’80 lijnrecht tegenover elkaar staan.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal opent het teamhoofd van rechercheurs, gespeeld door Hadewych Minis, de jacht op het enige vrouwelijke lid van de terreurcel, vertolkt door Aoibhínn McGinnity, nadat het zuiden van Nederland is opgeschrikt door een aantal dodelijke IRA-aanslagen.

De vierdelige serie The Spectacular van de VPRO is vanaf donderdag 23 december compleet te zien op NPO Plus en vanaf zondag 2 januari om 21.15 uur wekelijks te volgen op NPO 3. Vanwege de aangescherpte COVID-19 maatregelen was het voor producent Pupkin onmogelijk om de serie in verschillende landen op te nemen. Om die reden is besloten alle buitenlandse sets na te bouwen in een studio in Nederland. Niet eerder werd dit gedaan voor een serie van deze omvang.

Scenarioschrijver en regisseur Willem Bosch is maandag 20 december te gast in Kunststof Radio. Frénk van der Linden interviewt hem over deze bijzondere dramaserie. Kunststof Radio is te beluisteren van 19.30 tot 20.30 uur op NPO Radio 1.

Bron: NTR/BM

Bericht delen