Saskia Voorbach nieuwe presentator van Het Zondagochtend Concert
maandag 27 mei 2024

Saskia Voorbach nieuwe presentator van Het Zondagochtend Concert

Saskia Voorbach wordt per 1 september de nieuwe presentator van Het Zondagochtend Concert op NPO Klassiek. Zij volgt daarmee Hans van den Boom op, die na een dienstverband van meer dan 30 jaar bij AVROTROS met pensioen gaat.

Saskia Voorbach: “In deze baan komt voor mij alles samen. Mijn klassieke achtergrond, muzikale loopbaan en mijn interesses. Ik vind het een enorme eer en ga mij er met hart en ziel op storten.”

De Amsterdamse Saskia Voorbach (1986) komt uit een muzikale familie met onder meer dirigent Willem van Otterloo als grootvader. Zij studeerde klassiek zang (sopraan) aan het Koninklijk Conservatorium en rondde daar in 2016 haar master af. Saskia zingt in het Kobra Ensemble, een professionele a capellagroep waarmee ze in binnen- en buitenland optreedt. Ook geeft zij muziekles op Muziekschool Amsterdam en bij zanginstituut Nieuw Vocaal Amsterdam. In haar vrije tijd schildert Saskia, dit is haar uitlaatklep.

Pensioen Hans van den Boom
Hans van den Boom is voor liefhebbers van klassieke muziek een vertrouwde naam. Sinds jaar en dag presenteert hij voor AVROTROS klassieke-muziekprogramma’s op NPO Klassiek, zoals Het Zondagochtend Concert en Spiegelzaal, dat eind 2023 voor het laatst te horen was. Op televisie was hij in het verleden onder andere te zien als presentator van het Prinsengrachtconcert. Ook maakte hij diverse podcasts over zijn favoriete componisten. Gedurende de zomer zal Hans nog te horen zijn als presentator bij NPO Klassiek, op 1 september neemt hij vervolgens officieel afscheid.

Hans van den Boom: “Ik heb het 30 jaar erg fijn gevonden om op zondagochtend het mooiste muzikale ontbijt voor de luisteraars thuis te mogen serveren. Ik weet heel erg zeker dat Saskia dat op haar eigen manier óók zal doen. Ik ga naar haar (én de muziek) luisteren.”

Het Zondagochtend Concert
Het Zondagochtend Concert is een serie concerten met toegankelijke muziek. Het is elke zondag om 11.00 uur te beluisteren op NPO Klassiek, rechtstreeks vanuit het Concertgebouw in Amsterdam

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen