Sagid Carter stopt bij 3voor12 Radio en NPO 3FM
vrijdag 15 juli 2022

Sagid Carter stopt bij 3voor12 Radio en NPO 3FM

Sagid Carter stopt per 30 augustus als presentator van 3voor12 Radio op NPO 3FM. Dat maakte ze donderdagavond bekend in haar radioprogramma.

“Dit is een hele moeilijke periode bij 3FM. Ik heb er heel veel over nagedacht: wat heb ik nodig? Wat ik nu nodig heb, is niet meer hier radio maken. Ik vind het pijnlijk, ik heb het programma met heel veel plezier gemaakt de afgelopen tweeënhalf jaar. Maar als het niet meer goed voelt, moet je stoppen”, zegt Carter.

De presentatrice was sinds 1 april 2020 presentatrice van het radioprogramma op NPO 3FM, nadat ze het stokje had overgenomen van Eva Koreman. Daarvoor presenteerde ze op dezelfde zender het zaterdagavondprogramma Club Carter. In 2020 kreeg ze een speciale vermelding van de Zilveren Reissmicrofoon.

Deze week maakte NPO 3FM de nieuwe programmering voor volgend jaar bekend en daaruit blijkt volgens de VPRO dat 3voor12 Radio per 1 januari 2023 wordt geschrapt. Dit leidde tot veel woedende reacties van muzikanten, festivals en fans. De NPO zegt nog in gesprek te zijn over de rol van 3voor12 binnen 3FM.

Bron: AD/BM
Foto: VPRO

Bericht delen