dinsdag 16 januari 2018

Ruzie rond Gouden RadioRing

Arjan Snijders, stuwende kracht achter de Gouden RadioRing van AVROTROS die donderdagavond wordt uitgereikt, trekt zich na deze editie terug uit de organisatie van het radioprijzenfestijn. Hij is het gezeur beu. Dat meldt De Telegraaf.

“Het wordt tijd dat iemand anders het gaat doen”, zegt Snijders, die in 2006 begon met de publieksprijs. De organisator stoort zich al geruime tijd aan de reacties die hem ten deel vallen. “Elk jaar weer zijn er presentatoren boos omdat ze niet genomineerd zijn of wordt er geroepen dat het doorgestoken kaart is. Nou, voor dat laatste steek in mijn hand in het vuur: dat is het niet.”

Als voorbeeld noemt hij NPO Radio 2-deejay Wouter van der Goes (KRO-NCRV), die volgens Snijders dit jaar boos was omdat hij niet op de longlist stond. “Terwijl we tijdens een bespreking, waar Van der Goes bij was en ook mee instemde, juist hadden besloten dat de laagst genomineerden van het jaar ervoor niet terug zouden keren op de longlist. Daar hoorde Van der Goes bij, maar kennelijk had hij zich niet gerealiseerd welke gevolgen dit voor hemzelf zou hebben. Hij eiste alsnog een plek op de lijst, maar die was al publiek gemaakt en dan is er geen weg terug.”

AVROTROS zegt dat de Gouden RadioRing ook volgend jaar zal worden uitgereikt. “Dat staat los van de betrokkenheid van Arjan Snijders. Over de invulling van de uitreiking in 2018 gaan we graag het gesprek aan met radiomakers, omroepen en zenders”, aldus de woordvoerder.

Bron: De Telegraaf/Broadcast Magazine

Bericht delen