Ruud de Wild maakt eerste live-uitzending onder water
zaterdag 2 juni 2018

Ruud de Wild maakt eerste live-uitzending onder water

Op dinsdag 5 juni, Wereldmilieudag, doopt KRO-NCRV dj Ruud de Wild zijn dagelijkse programma De Wild in de Middag eenmalig om tot De Wild onder Water.

Een unieke uitzending, want voor het eerst in de Nederlandse radiogeschiedenis wordt een radioprogramma onder water gemaakt. Met zijn uitzending, live vanuit het voormalige haaienbassin van Noorderdierenpark in Emmen, vraagt De Wild aandacht voor de alsmaar stijgende zeespiegel en bijkomende problemen als de ‘plastic soep’.

“De stijgende zeespiegel en de ‘plastic soep’ zijn onderwerpen die me sterk bezig houden. Wereldmilieudag leek me een goed moment om met mijn radio-programma aandacht te vragen voor deze problematiek. ‘Amersfoort aan Zee’ klinkt nu nog volstrekt idioot, maar als we niet oppassen kan het zomaar de realiteit worden.”

De Wild en zijn sidekicks Cielke en Martijn zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met lessen, (duik-)techniek en de inhoudelijke voorbereidingen. De Wild: “Ik vind het spannend en ik ben trots omdat dit nog niet eerder is gedaan in Nederland. Een volwaardig radioprogramma maken op 6 meter diepte is echt uniek.”

Het haaienbassin in het Rensenpark, voorheen de locatie van het Noorderdierenpark, is recent verbouwd tot duiklocatie en beleeft zijn vuurdoop met deze speciale uitzending van De Wild onder Water. Wereldmilieudag wordt sinds 1974 jaarlijks door de Verenigde Naties georganiseerd om burgers en overheden stil te laten staan bij het milieu.

De Wild onder Water is dinsdag 5 juni vanaf 16.00 uur op NPO Radio 2 te beluisteren.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen