Ruim 6 miljoen luisteraars voor kerstprogrammering Sky Radio
vrijdag 31 december 2021

Ruim 6 miljoen luisteraars voor kerstprogrammering Sky Radio

In de kerstperiode luisterde Nederland massaal naar Sky Radio. De zender werd traditiegetrouw omgedoopt tot The Christmas Station en dit jaar officieel geopend door Björn van de popgroep ABBA.

Van 26 november tot en met 26 december bereikte het non-stop muziekstation in totaal 6,1 miljoen luisteraars. Op kerstavond, eerste kerstdag en tweede kerstdag luisterden maar liefst 3,5 miljoen Nederlanders naar Sky Radio. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door RadioCall, in opdracht van Sky Radio.

Uunco Cerfontaine, Radio Director Sky Radio: “Het is echt topsport voor ons Sky-team om alles in de drukke kerstmaand vlekkeloos te laten verlopen. De kickoff met ABBA, het exclusieve interview van Sky Santa met Ed Sheeran, de grote Disney Actie, de Xmas Top 50 en natuurlijk 24 uur per dag non-stop kersthits programmeren. Dat we hiermee ruim 6 miljoen luisteraars een plezier hebben gedaan, is echt fantastisch. Nog 11 maanden geduld en dan starten we weer als The Christmas Station. Ik heb er alweer zin in.”

Tijdens de kerstdagen luisterden 1 op de 4 Nederlanders naar The Christmas Station. Bovendien steeg het aantal mensen dat het meest naar Sky Radio luistert in de kerstperiode met 15% ten opzichte van vorig jaar. Ook online bleek het station populair. Op 24 december werd het huidige record verbroken en was het aantal streamluisteraars 270.620. In totaal steeg het aantal streamluisteraars ten opzichte van vorig jaar met 15%.

Ondanks de beperkende maatregelen reed in de kerstperiode ook de speciale Sky Radio kersttram rond in Amsterdam. Dit jaar voor het eerst met een bijpassend bushokje mét dennengeur. De volledige kerstprogrammering werd dit jaar door luisteraars gewaardeerd met een 7,6.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen