RTV Drenthe introduceert een AI-nieuwslezer
zaterdag 15 juni 2024

RTV Drenthe introduceert een AI-nieuwslezer

Deze zomer is een nieuw geluid te horen op Radio Drenthe. Een nieuwe AI-stem zal vanaf 6 juli elke zaterdag en zondag om 9 uur ‘s ochtends en 12 uur ‘s middags de nieuwsbulletins gaan voorlezen. Met dit experiment beweegt RTV Drenthe mee met de nieuwe en snelle ontwikkelingen rond kunstmatige intelligentie.

De nieuwsbulletins worden, zoals ook nu het geval is, met zorg samengesteld en geschreven door de redactie. De AI-stem zal de bulletins alleen voorlezen en heeft geen enkele invloed op het journalistieke proces. Op deze manier gebruikt RTV Drenthe de technologie alleen ter ondersteuning van onze journalisten.

De omroep gaat de komende periode gebruiken om te experimenteren. Na de zomer zal er na evaluatie besloten worden of het traject wordt voortgezet.

Ter introductie van de stem start vandaag een campagne op Radio Drenthe om een naam voor onze digitale nieuwslezer te verzinnen. ‘De stem’ zal ter introductie live op de radio een interview geven in het programma Anouk in de middag. Luisteraars kunnen hun suggesties mailen naar naam@rtvdrenthe.nl. Onder de winnaars wordt een exclusief RTV Drenthe-horloge verloot.

Bron: RTV Drenthe/BM

Bericht delen