Ron Fresen terug op de radio
maandag 5 december 2022

Ron Fresen terug op de radio

Voormalig NOS-verslaggever Ron Fresen heeft genoten van zijn comeback op de radio. Hij presenteerde dit weekeinde voor het eerst het radioprogramma Spuigasten op de lokale zender Den Haag FM.

“Was als vanouds leuk dit, heb ervan genoten!”, twitterde de 64-jarige politiek journalist. Hij ontving in de uitzending Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij om terug te blikken op het nieuws van de afgelopen week.

Ze hadden het over discriminatie in de Haagse horeca en het optreden van de politie en ME na de overwinningen van het Marokkaanse elftal op het WK voetbal in Qatar. Ook spraken ze over het uitsterven van de ouderwetse Zwarte Piet.

Fresen, die bijna twintig jaar politiek verslaggever bij de NOS was, is sinds deze week een van de presentatoren van het wekelijkse politieke programma Spuigasten. De oude rot in het vak deelt zijn functie met voormalig AD-verslaggever Maaike Kraaijeveld en presentator Jeanneau van Beurden. In het programma nemen zij wekelijks de lokale Haagse politiek door.

De drie presentatoren hebben het stokje overgenomen van journalist Ivar Lingen, die het bekroonde programma de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en vormgegeven. Lingen gaat in december aan de slag als redactiechef bij Omroep West. Fresen begon zijn carrière ook bij deze regionale omroep.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen