dinsdag 16 januari 2018

Rob van Someren terug op Radio 10

Voor Rob van Someren is de radiostilte voorbij. Sinds maandag 12 januari is hij terug met Somertijd op Radio 10, op werkdagen van 16.00 tot 19.00 uur. Eerder werd hij ontslagen bij Radio Veronica.

Vorig jaar mei verdween de populaire dj plotseling met Somertijd uit de ether. Natuurlijk een hard gelag voor de dj, maar ruim een half jaar later kan hij er zonder enige wrok over praten. “Het was vooral een onwerkelijke periode voor me. Gelukkig kan ik als geen ander relativeren. En dat heb ik dan ook meer dan genoeg gedaan in die tijd. Je moet verder met je leven. En gelukkig waren er genoeg vrienden die me opvrolijkten.”

Dat hij in de tussentijd de publieksprijs Zilveren RadioSter kreeg als beste mannelijke presentator, sterkte hem in zijn idee dat hij een schare luisteraars heeft die hem nooit in de steek zullen laten. Waar hij ook radio maakt. “In alle eerlijkheid deed die prijs me emotioneel veel meer dan de Gouden RadioRing die ik een jaar eerder voor Somertijd kreeg. Het voelde als een cadeautje van al mijn fans.”

Dat hij door Radio 10 gevraagd werd om zijn programma Somertijd op die zender voort te zetten, was voor hem vanzelfsprekend geen uitgemaakte zaak. “Natuurlijk hoopte ik het wel, maar ik weet inmiddels als geen ander dat niets logisch is in radioland. Gelukkig waren we er snel uit.  Het is knap wat die zender in betrekkelijk korte tijd voor elkaar gekregen heeft. Ik voel het als mijn taak om Radio 10 naar een hoger platform te brengen. Ik denk dat het realistisch is dat de zender in de top 5 van best beluisterde stations belandt.”

Radio 10 is het radiostation met De Grootste Hits Aller Tijden. Het station is sinds een jaar terug op FM en in die tijd zijn de marktaandelen gestegen.

Rob van Someren is naast zijn werk als dj ook werkzaam bij de politie. De parttime Amsterdamse straatagent omschrijft zijn nieuwe broodheer als ‘een positieve radiozender’. “Als je op Radio 10 afstemt word je vrolijk. En met Somertijd wordt het alleen nog maar vrolijker. We gaan verder met de oude succesingrediënten zoals de moppen en de limericks. Sven van Veen is als vanouds mijn sidekick. Luuk is onze nieuwe rijzende ster. Hij is de jonge hond die tegengas moet geven als wij het weer eens over Earth, Wind & Fire hebben.  Ik kan me voorstellen dat hij ons dan vraagt wie dat zijn.”

De magie van de middag is volgens Van Someren dat je als radiomaker in staat bent om de luisteraar ‘een blij gevoel’ mee naar huis te geven. “Drie keer lachen om ons en je bent die rotdag in een keer vergeten.”

Somertijd, vanaf 12 januari elke werkdag tussen 16.00 en 19.00 uur op Radio 10.

Bron: Radio 10

Bericht delen