Rijxman wil ook externe experimenten op radio
dinsdag 20 februari 2018

Rijxman wil ook externe experimenten op radio

“We zijn ook hard bezig opener te worden, creativiteit van buiten naar binnen te halen. Dankzij de nieuwe Mediawet kunnen producenten nu rechtstreeks bij ons pitchen. Dat doen we nu al bij TV. Wat mij betreft gaan we ook op de radio met externe partijen experimenteren.”

Dat zei NPO-voorzitter Shula Rijxman tijdens haar toespraak op de nieuwjaarsborrel van de NPO, die verder vooral in het teken stond van het feit dat het “vijf voor twaalf is voor de publieke omroep. En dat is een bewuste politieke keuze. Het kabinet stelt dat een sterke publieke omroep onmisbaar is voor een vitale democratie, maar handelt niet naar eigen woorden.” Rijxman constateerde onder andere: “De politiek zegt tegen de NPO: ga de markt op, boor inkomsten aan. Maar wel met twee handen op de rug gebonden! En ALS we het proberen, staan dezelfde politici vooraan om ons concurrentievervalsing te verwijten.”

“Dit is het moment om keuzes te maken,” voegde de NPO-voorzitter daaraan toe. “Laat het niet gebeuren dat ons medialandschap vervlakt, dat wij toerist in eigen land worden. Met een figurantenrol in andermans script als het hoogst haalbare. (…) En tegen Den Haag zeg ik: staar je niet blind op de prijs, heb iets meer oog voor de waarde. Want wat je afbreekt, krijg je nooit meer terug,” sloot ze af.

Bron: BM

Bericht delen