dinsdag 16 januari 2018

Rick van Velthuysen wint RadioRing

Rick van Velthuysen van Veronica heeft dit jaar de Gouden RadioRing gewonnen. Hij krijgt de publieksprijs voor zijn radioprogramma Rick in de Morgen. Andere genomineerden waren Echte Jannen met Jan Roos en Jan Heemskerk (PowNed) en A State of trance van Armin van Buuren (Radio 538).

De Zilveren Radiosterren voor beste radioman en radiovrouw gingen naar Rob van Someren en Claudia de Breij. Van Someren moest dit jaar noodgedwongen stoppen met zijn show Somertijd bij Radio Veronica, maar blijkt nog onverminderd populair. Claudia de Breij (3FM) veroverde voor de zesde keer de award. Eerder was al bekend dat Edwin Evers de Marconi Oeuvre Award heeft gewonnen. Hij kreeg in 2006 de eerste Gouden RadioRing.

Naast de publieksprijzen reikte de jury de Marconi Awards, de vakprijzen, uit. NPO Radio 5 Nostalgia mag zich de beste zender van het jaar noemen. Q-music en Radio 10 dongen ook mee. Marconi Awards-juryvoorzitter en Sky Radio-baas Uunco Cerfontaine overhandigde de prijs aan Radio 5 Nostalgia oud-zendermanager Kees Toering en huidige baas Jurre Bosman. “We hebben een zender die, denk ik, iets onderscheidends brengt”, aldus Toering.

Voor het eerst werd ook de Impact Award uitgereikt. Dat is een vakprijs, bedoeld voor radiomakers die ‘een bijzondere voetafdruk’ in het radiolandschap hebben achtergelaten. Winnaar was NOS-verslaggever Jack van Gelder. Hij kreeg de prijs onder meer voor zijn populaire voetbalcommentaren op NPO Radio 1.

In de categorie aanstormend talent nam Igmar Felicia van SLAM!FM de Marconi Award mee naar huis.

Bron: Broadcast Magazine/AVROTROS

Bericht delen