Renze Klamer presenteert EenVandaag op NPO Radio 1
woensdag 1 september 2021

Renze Klamer presenteert EenVandaag op NPO Radio 1

Renze Klamer gaat tijdelijk het radioprogramma EenVandaag presenteren op NPO Radio 1. Dat is een programma van omroep AVROTROS, maar hij heeft toestemming van zijn werkgever BNNVARA, meldt hij op Twitter.

Klamer valt in omdat een van de vaste presentatoren wegens ‘persoonlijke omstandigheden’ tijdelijk afwezig is. Renze werd naar eigen zeggen gevraagd. ‘Vanuit collegialiteit en mijn liefde voor NPO Radio 1 doe ik dat natuurlijk graag’, schrijft hij.

De presentator vervolgt: ‘Over veel andere dingen heb ik natuurlijk ook gedachten, maar: voor alles is een tijd.’ Hoewel niet duidelijk is waarnaar hij precies verwijst, staat zijn band met BNNVARA ongetwijfeld onder druk. In juni werd bekend dat Klamer en zijn collega Fidan Ekiz per direct moesten stoppen met hun talkshow De Vooravond.

Klamer liet destijds weten perplex te staan van de beslissing en hij en Ekiz zeiden pas heel laat te zijn geïnformeerd over de beslissing. Het programma was niet urgent genoeg, was toen de motivatie van BNNVARA. Het nieuwe programma Khalid & Sophie, de ene dag gepresenteerd door Sophie Hilbrand en de andere door Khalid Kasem, zou dat wel moeten zijn.

Bron: AD/BM

Bericht delen