Regio FM staakt uitzendingen op 1 april
woensdag 27 maart 2019

Regio FM staakt uitzendingen op 1 april

De lokale omroep van de gemeente Wierden, Regio FM, houdt komende maandag op te bestaan. Het bestuur heeft besloten op maandag de stekker eruit te trekken en de uitzendingen met ingang van die datum te staken.

De radioprogramma’s van Regio FM waren in 1993 voor het eerst in de ether te beluisteren. In de beginjaren werden de shows gemaakt door vrijwilligers, waarvan een flink aantal carrière zou maken bij landelijke radiostations. Daaronder bekende namen: diskjockeys als Michiel Veenstra (KINK), Marc Adriani (nu directeur Talpa Radio), Sander Guis (NPO 3FM, NPO Radio 2 en nu voice-over) en Marcel Kuijer (nu voice-over).

‘Het is niet langer financieel verantwoord nog langer door te gaan met radio en tv voor Wierden en omstreken’, stelt het bestuur in een verklaring op de eigen website, die verder al afgesloten is. Het werd ook moeilijk voor Regio FM nadat de gemeente Wierden recent weigerde een extra subsidie van 6.000 euro te verstrekken, om het noodlijdende station met weinig vrijwilligers nog overeind te houden.

Bron: Tubantia/BM

Bericht delen