dinsdag 16 januari 2018

Reformatorische Omroep in financiële problemen

De Reformatorische Omroep heeft een groep personeelsleden met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld. Hun functies vervallen en gestreefd wordt naar beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Oorzaak hiervan is de financiële situatie.

Het bestuur stelt dat de bedrijfsresultaten over 2016, de voorlopige resultaten over de eerste vijf maanden van 2017 en de prognose voor de resterende maanden van dit jaar zeer negatief zijn. Daarom zag het bestuur zich genoodzaakt tot een vergaande reorganisatie.

Op de website van de omroep wordt meegedeeld dat de non-stop muziekprogrammering die tijdens de zomermaanden op RO Radio 1 uitgezonden wordt, ‘in verband met omstandigheden binnen de RO’ al deze week start.

De Reformatorische Omroep kampt al geruime tijd met financiële problemen. In januari kregen de 12.000 donateurs een e-mail met de vraag of ze een extra geldelijke bijdrage wilden leveren. De omroep zei toen op korte termijn 60.000 euro nodig te hebben, mede doordat directeur Arjan Klein eind vorig jaar vertrok na een verschil van inzicht. 

Bron: Reformatorisch Dagblad/BM

Bericht delen