Record marktaandeel voor Talpa Radio
dinsdag 20 februari 2018

Record marktaandeel voor Talpa Radio

Talpa Radio heeft 2017 afgesloten met een record marktaandeel. Radio 538 scoorde het afgelopen jaar het hoogste gemiddelde marktaandeel in het 25-jarig bestaan van de zender.

Dit blijkt uit luistercijfers die door NL/GfK zijn gepubliceerd. Naast het succes van 538 had Radio 10 de beste luistercijfers sinds 2001 en beleefde Sky Radio de beste kerst in 14 jaar. De komst van Giel Beelen naar Veronica beschrijft de zender als het hoogtepunt van 2017. Het marktaandeel van de ochtendshow die Beelen onder zijn hoede heeft, steeg sinds zijn komst met achttien procent.

Menno Koningsberger, Algemeen Directeur Talpa Radio: “De vier stations hebben in hun eerste jaar onder één dak samen het hoogste marktaandeel ooit behaald met veertig procent in de doelgroep 15-59 jaar. Voor de toekomst van Talpa Radio staat centraal dat we verder bouwen aan onze sterke merken, investeren in digitale innovatie en de interactie zoeken met onze luisteraars. We zetten in op alle distributieplatformen, zoals DAB+ en de apps van de radiomerken.’

Bron: NLO/GfK

Bericht delen