dinsdag 16 januari 2018

Radiozenders starten nieuwe campagne voor radioreclame

De Nederlandse radiostations, verenigd in het Radio Advies Bureau (RAB), lanceren een nieuwe radiocampagne ter promotie van het eigen reclamemedium. De campagne heeft als doel adverteerders te overtuigen van de kracht van radio om doelgroepen emotioneel te raken.

RAB wil de gedachte over radio als reclamemedium verbreden van een medium dat ‘alleen’ mensen tot gedrag aanzet naar een medium dat ook ingezet kan worden om de kennis en houding van mensen te beïnvloeden.

Radio is dus niet enkel een actiematig medium, maar is juist ook zeer geschikt om merken mee te bouwen. De adverteerder moet anno 2017 steeds harder werken om aandacht van consumenten te verdienen. Op radio, als grootste medium overdag, krijgen merkenbouwers een luisterend oor: radio geeft ruimte om een verhaal te vertellen en luisteraars zijn op een natuurlijke wijze ontvankelijk voor beleving en verhalen. Merken maken nog onvoldoende gebruik van deze kracht van radio.
 
De radiocampagne bestaat uit een reeks van vier radiocommercials waarvan Alles achterlaten de eerste is die wordt uitgezonden. De luisteraar wordt meegenomen in een verhaal dat van een alledaagse situatie, een forens in de spits, verandert in een heerlijk voorstelbaar gevoel, een man die maar één keer leeft. Dat is wat goede radioreclame kan doen. Radioadverteerders en hun adviseurs worden doorverwezen naar de website radioraakt.nl. Dit is een ‘etalage’-website om te inspireren en goede radioreclame in de schijnwerpers te zetten. De campagne is ontwikkeld door TBWANEBOKO in samenwerking met Soundcircus.
 
Liedewij Hentenaar, directeur RAB: “We zijn trots op de nieuwe campagne. Dit helpt in onze missie om meer adverteerders meer te laten bereiken bij de luisteraar en zo de luisteraars aan te haken bij hun verhaal. Een oproep aan alle reclamemakers om radio in te zetten zoals het bedoeld is en de luisteraar te trakteren op een goed gevoel in plaats van de luisteraar ‘een opdracht te geven’ en daarmee disruptief te zijn in hun luisterplezier. We helpen adverteerders om de kracht van radio verder te ontdekken en goed te gebruiken.”

RAB (Radio Advies Bureau) is de marketingorganisatie van alle landelijke en regionale, publieke en commerciële radiostations en staat voor het vermarkten van radiokennis en het inspireren over radioreclame voor de adverteerder en haar adviseurs. RAB is één van de opdrachtgevers van het Nationaal Luister Onderzoek (NLO) en biedt ondersteuning aan adverteerders, reclame- en mediabureaus om meer te bereiken bij de luisteraars van haar radiomerken.

Bron: RAB/BM

Bericht delen